Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 28/07/2021

Scroll to top

Top

Nordisk Finland 2010

Da er enda et mesterskap overstått. De siste årene har det alltid vært slik at dagene før har bydd på mye vind. I år var ingen unntak. Vi ankom Helsinki og ble tatt av vinden. Treningsdagene var tøffe og forholdene var annerledes for mange nordmenn. Bølgene var mye mer krappe enn hjemme på Mynteviken. Det ble en liten utfordring. Heldigvis var bølgene annerledes på regattadagene, men det var også vinden. De lokale finnene viste at de behersket disse forholdene bra, og dro stor fordel av det.

Danmark har alltid vært Norges argeste konkurrent, men de var ingen problem å slå i år. Nivået har blitt veldig mye bedre på kort tid. Spesielt finnene hadde trent godt siden sist vi møtte dem, noe som resulterte i at både første og andre plass gikk til Finland.

HSS gjennomførte et bra arrangement både på land og til vanns. Regattaene var raskt gjennomført og banene rette. Dette gjorde at vi kom tidlig inn på land, noe som gjorde at det ble mer tid til det sosiale. Den norske zoom-gjengen viste nok en gang hvor sammensveiset de var. Dette gjorde turen til en positiv opplevelse, selv om ikke alle var like fornøyd med resultatlisten.

Det store høydepunktet de to siste årene har vært lag-Nordisk. I år stilte vi to på laget sammen med Victoria Heiås og Ann Kristin Tangevold. Vi utgjorde ”Team Barbie Girls” og sammen med treneren vår, Hans Bendik Eriksen aka ”Captain Ken”, tok vi gull. De innledende rundene vant finnene, men i finalen viste vi hvem som var best. Etter to av to seiere i finalen mot Finland, var det vi som kunne stå på toppen av pallen. Danmark tok seg ikke videre til gullfinalen, og endte på en tredje plass.

Nå bærer det videre til VM i Tallinn. Med en bronsemedalje fra nordisk i bagasjen til Helene, gjelder vi oss til nye utfordringer.

Seilerhilsen fra Lene og Helene