Historie

Hjellestad Seilforening ble stiftet i 1915. Oselvaren var den drivende kraften i foreningens virke de første 40 årene.
Senere kom andre båttyper til og i dag er det primært Optimist som har størst aktivitet. I 2007 kom 29’eren, hvor 2 av seilerne ønsket å satse. Det ble imidlertid ikke noe større miljø av dette og klassen er nå borte fra HjS. Zoom8 ble introdusert tilbake i 2004 og ble raskt en stor klasse med seilere på internasjonalt nivå. Hjellestad Seilforening var en av de drivende foreningene innenfor denne klassen i Norge. Zoom8 ser imidlertid ut til å være litt i en lang kryss akkurat nå, og klassen er på det minste på mange år. Imidlertid jobbes det med å få klassen stablet på bena igjen. En av konkurrentene til Zoom8 er Laser 4.7. Denne klassen er i vekst og flere seiler har valgt denne fremfor Zoom8, da man kan benytte jollen gjennom hele livet.

Vi har foreningslokale lokalisert på Hjellestad, 20 km syd for Bergen, med båtopplag i første etasje og forsamlingssted i 2 etasje.

HjS disponerer i dag 14 optimistjoller som benyttes til Seilskolen. 10 av disse er av mykplasttype («Pioneerplast») som tåler en del røff bruk og er mer stabile på sjøen, mens de 4 siste er av standard type.
Seilskolen er et tilbud til barn og ungdom i Ytrebygda som ønsker å komme i kontakt med seilmiljøet.

Leave Comment