Seilerrapport – JNoM i Arendal og VM i Sverige 09

For mange begynte denne turen til Junior Nordisk i Arendal. Vi var fire zoom8-seilere fra Hjellestad: Andreas Helland, Jens Henrik Johnsen, Lene Hjellestad og meg (undertegnede). For Lene og meg begynte mesterskapet med en knallstart i jentefeltet, med 1 og 2 plass på første regattaen. Den gode seilingen fortsatte de neste dHer er meg etter at jeg vant en regatta siste dagenagene både for guttene og jentene. Med en liten glipp på siste dagen

mistet jeg og Lene pallplassene, og endte på 4 og 10 plass. Pallen ble det derimot i lagseiling. Etter en litt surt tap mot Danmark fikk vi sølvplassen, som i og for seg er veldig bra. Med enda større pågangsmot reiste vi til VM i Sverige. Mesterskapet gikk på et sted litt sør for Göteborg, som het Träslövsläge. Gjengen fra Hjellestad hadde nå tre stykker til: Gotfred Andenes, Ingrid og Henrik Kvåle Nordaas.

Nå skulle vi seile rett ut i havet, på store bølger og relativt sterk vind. Vi fikk allerede en forsmak på bølgene under treningsøkten før VM startet, og mange av seilerne ble faktisk dårlige utpå. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg også kjente jeg ble sjøsyk. Til tross for bølgene kom de fleste seilerne inn med et stort smil om munnen. Det var en helt ny opplevelse å seile i disse forholdene.
PremieutdelingDet vi fikk erfart var at forholdene skiftet med dagene. Det gikk fra nesten ingen vind til 19 m/s og “monsterbølger”. Det var spesielt den ene dagen det var ekstremt vær. Denne dagen tipper jeg det var mange seilere som var litt usikre på vær og vind. Fullt forståelig, for vinden bare økte og økte. Nesten alle jentene fikk gått i mål før det virkelige uværet kom, og bare den første halvdelen av guttene. Den sterke vinden fortsatte neste dag og av sikkerhetsmessige årsaker fikk vi ikke dra utpå. Da gikk dagen heller med til shopping og go cart.

For meg endte seilingen med bronseplass, noe jeg er veldig fornøyd med. Ingrid ble 5 og Lene ble 18.

Av Guttene ble Gotfred 15, Jens Henrik 25, Henrik 31 og Andreas 76.

Oss fra HjellestadSelv om det ble mye seiling på disse ukene tror jeg at jeg snakker for alle når jeg sier at dette er ett av de beste mesterskapene jeg har vært med på. Vi hadde det utrolig morsomt og sosialt med volleyball, fotball, Lisebergtur, felles middager, mini golf, go cart og shopping tur til Varberg, og dette var ikke bare med de fra Hjellestad, men de fleste fra det norske laget + svenskene og danskene i ny og ne.

 

– Helene

Leave Comment