Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 03/12/2023

Scroll to top

Top

Treningshelg – Express

Treningshelg – Express

I helgen 8-9 mai gjennomførte Seilsportsgruppen en treningshelg for Express som kickstart på sesongen. 8 av våre 9 båter var på kommet på vannet og 7 av disse var klare. I tillegg fikk vi besøk av NOR 341 Storm fra Åsane, slik at 8 båter og ca 35 seilere var i sving i løpet av lørdag og søndag.

Lørdagen var det delvis skyet og sol, og fin bris. Vi sjekket vindmålere på Liatårnet på Sotra og Flesland og la opp til parvis trim & fartstrening mellom båtene. Da vi kom ut på Raunefjorden hadde det nok blåst opp enda litt så vi fikk en super økt med båtfartmatching i mye vind før lunsj. Vinden lå da på 12 m/s med kast på 15m/s på Liatårnet. Lunsj var Burritos fra den lokale «Simple & Delicious» food trucken på Hjellestad. Etter lunsj tok vi sørover og seilte i Lerøyosen og Fanafjorden. I litt roligere vind fikk vi kjørt litt mer farts-matching på båtene, før vi avsluttet med litt lett start trening med lang startlinje mellom tilfeldig tilstedeværende bøyer.

Søndagen var det meldt mindre vind og ankomst av denne litt ut på formiddagen så oppmøtet ble forskjøvet en time ut i tid. Likevel ble det litt venting før vi fikk prøve oss på starttrening i meget lite vind. Etter kyndig intro på briefingen kjørte Leif K Garvik super start trening og instruksjon fra Rib. Det var ikke lett når båtene hadde omtrent like stor fremdrift i vannet som det var motstrøm tilstede. Den varslede vestavinden lot vente på seg og pizzaene bestilt til lunch var like om hjørnet. Men vi skipper ikke seiltrening for å gå til havn å spise lunch, så pizzaene ble ribbet ut på Raunefjorden og fikk rask omsetning. Vestavinden kom sigende og vi fikk en super avsluttning på helgen med korte race med startfokus: Start, kort kryss, kort lens, bunrunding som målgang. 

 

Related Images: