Tilbakeblikk 2019: Jolleseiling for barn

Mens vi venter på å kunne starte opp igjen kan vi se tilbake til fjoråret og hva vi holdt på med da.

I løpet av sesongen hadde vi hele 22 aktive jolleseilere med ukentlige treninger.  

Noen var nybegynnere som utviklet seg fra å være litt utrygge og famlende til å ha prøvd seg i regatta for første gang. Andre har bygget videre på ferdigheter fra foregående år og deltar på regattaer lokalt.

Inndelingen for jolleseilere gjøres etter nivå og ikke alder/kjønn. Man begynner som rekrutt/nybegynner (C-seiler), når man begynner å bli trygg og mer selvstendig går man over i en såkalt mellomgruppe (B-seiler). Dette er en god løsning for barn som utvikler seg forskjellig og/eller har forskjellig treningsmengde. Etter mellomnivå er man på videregående (A-seiler).

I år forventer vi at flere vil rykke opp til et nytt nivå. Treningene er i stor grad ledet av erfarne seilere med mye god kompetanse. I tillegg bidrar foreldre med seilerfaring på noen av nivåene.

Et godt sosialt tiltak vi har hatt stor glede av er at vi avslutter treningene med et felles varmt måltid.

Som vanlig hadde vi ansvar for et større seilarrangment for barn, Hordacup (som nå vil hete VestlandCup). Dette er et arrangement der jolleseilere fra de nærliggende seilforeningene deltar på. Alltid et kjekt arrangement.

Siste uken i skoleferien arrangerte vi en aktivitetsuke. Her fikk seilere mulighet til å drive med alt av vannaktiviteter og bading, under kyndig ledelse av flinke og erfarne trenerne. Mye smil og glede!

I løpet av sesongen har det også vært avviklet noen sosiale arrangementer til stor glede for både små og store. Overnattingsturen til Buarøy i slutten av mai ble arrangert for andre år på rad og er blitt en fin tradisjon og avslutning for vårsesongen. Optimistene seilte selv ut. Noen familier overnattet i båt og andre slo opp teltet. Det var grilling på kaien og skattejakt på vannet. Store og små hygget seg rundt bålet om kvelden. Morgenbad, tube kjøring, kajakkpadling og seiling var aktiviteter før hjemreisen.

Av nye innslag i år har vi arrangert jolleserier. Vi har hatt to på vårparten og to på høstparten. Dette er en lavterskel regatta for både seilere og foreldre, samtidig som vi ufarliggjøre utrykket «regatta» for rekrutter og nybegynnere.

 

I år var det Hjellestad Seilforening og Kristoffer Hatteberg Nicolaysen som dro det lengste strået og stakk av med seieren og vandrepokalen under årets regatta på Lille Lungegårdsvannet på 17-mai.

Vi har hatt et vellykket helgekurs for nybegynnere med innleide dyktige trenere. Kurset gikk over en helg (lørdag og søndag). Planen er vi også skal få til noen slike kurs i år også, håper vi..

Våre engasjerte foreldre har også gjort en formidabel jobb ved å være tilstede under en stand på Aboretet i slutten av mai på Arboretets dag. Det er fint at vi er synlige i lokalmiljøet.

Pepperkakebaking har nå blitt en tradisjon. I år tar vi sikte på å levere et bidrag til nærmiljøet på Blomsterdalen Senter.

Ny-året ble avsluttet med en tur på ADO med innleid stupetrener. En litt annerledes vannaktivitet for seilere, men det slo an i fjor og vi fortsetter med denne tradisjonen. Dette er et fint arrangement for å samle seilerne våre gjennom vinteren.

Nå gleder vi oss til å begynne å seile igjen 🙂