Seilskolen tar imot nybegynnere etter skolestart

[tabs tab1=»Informasjon» tab2=»Påmelding»]
[tab]

Vi har dessverre ikke flere plasser igjen. Vår «helsesong» seilskole, men nybegynnerkurs starter opp til våren igjen 18. april 2016. Send en e-post til seilskole@hjs.no om dere vil melde interesse for en plass.

Etter skolestart tar vi imot nybegynnere:

Oppstartsdager:
– Mandag 17. august – ikke flere plasser
– Tirsdag 18. august – ikke flere plasser
– Mandag 24 august – ikke flere plasser
– Tirsdag 25 august – ikke flere plasser

Praktisk:
– Pris: kr 500.-
– Tidspunkt: 17:30 – 19:30
– Aldersgruppe: 8 – 10 år
– Barna må være svømmedyktige
– Kurset går en gang hver uke, fram til slutten av september
– Foreldre må være med når vi er på sjøen.
– Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no

Hjellestad Seilforening starter jevnlig opp seilkurs for barn og unge hvor vi ønsker å tilby barn og ungdom i alderen fra 8 år og oppover muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole.

Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Vi er ved og på sjøen og ikke alle barn føler seg like trygg i starten. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

Det vil være et krav at foreldre er til stede under hele treningen når vi starter opp på sjøen. Dette med hensyn på barnas trygghet. Om foreldre har mulighet for å stille med følgebåt er det flott, men dette er ikke et krav.

Hjellestad Seilforening har tre jolleklasser som vi jobber med.

Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 8 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

 

Zoom8 og Laser, Zoom8 er en jolle som passer for litt eldre barn. De er relativt enkel å håndtere og kan seiles av barn/ungdommer i alderen 12 – 18 år. Vi bruker Zoom8 som en treningsjolle før man går over til Laser. Laser er en jolle som passer for alle aldre. Den er relativt enkel å håndtere og kan seiles av ungdommer fra 14 år og oppover. Jollen er delt inn i tre kategorier, 4.7, Radial og Standard. 4.7 er typisk startjolle etter Optimist eller Zoom8. Den fungerer også fint som startjolle for de som først kommer i gang i ungdomsalderen og denne størrelsen er ideell for ungdommer mellom 35 til 55 Kg.

[/tab]
[tab]

Informasjon om nybegynner

 

Informasjon foresatt

 
[/tab]
[/tabs]