Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 01/06/2023

Scroll to top

Top

No Comments

Seilskole for Barn 7-9 år. Prøv gratis

Seilskole for Barn 7-9 år. Prøv gratis

 • Etter påsken starter vi opp seilkurs for barn i alderen 7-9 år. Vi har rekrutt/nybegynnerkurs mandager og/eller torsdager. Prøv gratis.

  Praktisk:

  • Pris: kr 950.- (prøv gratis to ganger, se påmelding)
  • Tidspunkt: 18:00 – 20:00
  • Oppstart: Fortløpende! Send e-post til seilskole@hjs.no for avtale 🙂
  • Aldersgruppe: 7 – 9 år.
  • Om man ikke har egen jolle, kan skolejolle leies for kr 500.-
  • Kurset går en gang hver uke fram til høstferien Man kan velge om man vil delta en eller to dager i uken (samme pris)
  • Foreldre må være tilstede under treningene.
  • Kurssted: Hjellestad seilforening, Hjellestadvegen 311 (like ved fergekai/Bunnpris)
  • Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no eller ring Per Christian på 47266552

  Påmelding: Send e-post til seilskole@hjs.no

  Alle barn og en av av de foresatte må være medlem av HjS. Om man ikke er medlem, så blir man automatisk meldt inn. Medlemsavgiften er for øvrig inkludert for de som ikke er medlem fra før, så det er ingen ekstra kostnader en oppsatt pris.

  Informasjon

  Hjellestad Seilforening starter jevnlig opp seilkurs for barn og unge hvor vi ønsker å tilby barn  muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

  Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole. Hos oss er seiling like populært blant jenter og gutter. For tiden har seilforeningen vår ca 30 aktive jolleseilere.

  Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Det vil være et krav at foreldre er til stede under hele treningen når vi starter opp på sjøen. Dette med hensyn på barnas trygghet. De fleste synes dette er både kjekt og sosialt. Om foreldre har mulighet for å stille med følgebåt er det flott, men dette er ikke et krav. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

  Hjellestad Seilforening har to jolleklasser som vi jobber med.

  Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 6 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

   

  Laser/RS Feva er større joller som videregående seilere seiler i. Vi tilbyr ikke nybegynnerkurs i denne jolleklassen. Har man litt seilerfaring fra før og ønsker å seile laser, så ta gjerne kontakt.

  Her finner man mer informasjon til nybegynnere


 • En liten video fra en seilkonkurranse. Barn som seiler aktivt vil etterhvert utvikle en stor grad av mestring og blir selvstendig som bare det.. Seiling gir læring for livet.

Submit a Comment