Regattahelg for jolleseilerne

Denne helgen er det regatta for Optimistseilerne våre i Arendal. Arendals Seilforening står som vertskap for denne regattaen hvor regattaområdet er på utsiden av Store og Lille Torungen. Dette er tredje og siste NC som hvor seilerne har mulighet til å kvalifisere seg til årets internasjonale mesterskap. De 5 beste seilerne uavhengig kjønn går til VM. De syv neste, med minumum tre av hvert kjønn, går til EM og deretter vil de 20 beste av hvert kjønn kunne reise til Nordisk mesterskap som i år går i Norge og Horten.

En spennende helg for de som ligger i kvalifiseringsposisjoner, vi har flere seilere i vår krets som har muligheter til å kvalifisere seg til disse mesterskapene. Vi ønsker lykke til.

I tillegg til Arendal så er det også regatta for Laser seilerne hos GKSS i Långedrag, Gøteborg. Dette er en av Sveriges største foreninger med over 3600 medlemmer… Det som tidligere har vært en Europacup fikk ikke denne statusen i år da det arrangeres reagtta samtidig i England som fikk denne statusen. Derfor er dette gjort om til en Laser GP som er åpen for alle Laserklasser. Laserklubben i Norge har bestemt at dette også skal være NC for Laserne våre, for å få større felt og bedre konkurranse

Det er meldt om flotte forhold spesielt i Arendal, noe mindre vind for seilerne i Gøteborg dessverre, men det er bare for seilerne å ta frem det beste under to flotte regattadager både i Arendal og i Gøteborg.

Leave Comment