Året som gikk – 2020

Det har som for de fleste andre vært et annerledes år på mange måter, både utfordrende og spesielt. HjS har også vært preget av dette, men vi har til tross for situasjonen hatt bedre muligheter for aktivitet enn mange andre. Seiling er en utendørs idrett som i frisk sjøluft.

Jolleseiling for barn

Etter flere år med planlegging og venting har jollegruppen endelig fått en stor og god jollerampe. Dette har gjort det lettere å sjøsette flere joller på samme tid, noe som er viktig når vi har høy aktivitet med mange joller.

Vi har vært heldige at jolleseilingen har kunne gjennomføres nesten som normalt, selv om det har vært en del begrensninger. Vi har faktisk hatt god rekruttering i løpet av sesongen, der vi avsluttet med hele 45 registrerte seilere. Jollegruppen består nå av en rekke veldig motiverte og flinke folk.

Dessverre har avslutningene med varme måltid måtte utgår i år, men det blir startet opp igjen så snart som mulig.

Vi hadde ansvar for å arrangere en større regatta for joller, VestlandsCup nr 4 i september. Basert på tilbakemeldingene vi har fått, var dette et godt og vellykket arrangement.

Gjennom vinteren har vi vært så heldig å ha fast tid i svømmebassenget på Ytrebygda skole. Dette har vært en fin arena for trening, lek og nytt vennskap.

Express – Seiling for voksne

I havnen blir det stadig flere aktive seilbåter. Siden havnen stenger om vinteren, har de store seilbåtene ofte flyttet til andre havner. Nå har vår satsning for noen å siden med Albin Express tatt fart. Fra 1 båt i 2018, 3 i 2019 til hele 6 båter i 2020, er aktivitetsnivået økt betraktlig. Vi har 40 personer som inngår i opplegget. Dessverre ble det redusert seiling og plass på båtene på grunn av restriksjonene, men sett i forhold til mange andre har vi vært heldige.

Helgekurs for barn og Sommerseilskolen

Selv om vi hadde flere avlysninger på kurs, klarte vi å arrangere noen helgekurs i seiling for barn i alderen 7-9 år, pluss noen voksenkurs i seiling. Vi håper på litt mer normale tider til neste år (kurs 2021). Sommerseilskolen som vi arrangerer for 6. året, ble raskt full og vi har fått gode tilbakemeldinger fra glade barn.

Ungdomstilbud

Over lenge tid har vi jobbet med å få på plass alternativer for seiling etter optimistjollen, med base på foreningen. I løpet av høsten fikk vi lånt inn to to-mannsjoller for å teste disse opp mot planene for en ungdomsgruppe. Det var en umiddelbar suksess.

Nå er det 2021 som gjelder!