Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 03/12/2023

Scroll to top

Top

Om Seilskolen


 • AktivitetsukeHjellestad Seilforening holder til på Hjellestad med en flott skjærgård rett utenfor.

  Seilskolen på Hjellestad arrangerer hvert år flere kurs i seiling for barn og unge. Gjennom seilskolen får barn et første møte med seilsporten.

  Seilskolens aktiviteter starter vanligvis opp etter påske og varer til september.

  Vi ønsker å tilby barn og ungdom i alderen fra 7 år og oppover muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

  Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Vi er ved og på sjøen og ikke alle barn føler seg like trygg i starten. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

  Vi anbefaler at barna er blitt ca 7 år når de begynner å seile.

  Barna må være svømmedyktige.

  Kurset som går hele sesongen med teori/seiltrening ca 17 ganger (ca 2 timer hver gang) i perioden april-september, med unntak av skoleferien og helligdager. Prisoversikt her

  Hjellestad Seilforening har to jolleklasser som vi jobber med.

  Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 8 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

   

  Laser er en jolle for videregående seilere.

  Spørsmål kan sendes til: seilskole@hjs.no

 • Se oversikt over tilgjengelige kurs her

  Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no


 

Related Images: