Seilskole for barn 7-9 år – prøv gratis

[tabs tab1=”Informasjon” tab2=”Video”]
[tab]

Vi har åpnet opp for å ta imot nybegynnere i alderen 7-9 år fortløpende på vårsesongen. Det er mulig å prøve gratis. Nye vil få en rolig og trygg introduksjon til seiling.

Praktisk:

  • Pris: kr 1750 i året (prøv først gratis – se påmelding). Inkluderer gratis svømmetrening gjennom vinterhalvåret.
  • Tidspunkt: Velg mellom tirsdager, onsdager (kun jenter) eller torsdager: 18:00 – 20:00
  • Oppstart: Fortløpende
  • Aldersgruppe: 7 – 9 år.
  • Om man ikke har egen jolle, kan skolejolle leies for kr 500.- for hele treningssesongen (gratis første år)
  • Kurset går en gang hver uke fram til høstferien
  • Foreldre må være tilstede under treningene.
  • Kurssted: Hjellestad seilforening, Hjellestadvegen 311 (like ved fergekai/Bunnpris)
  • Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no eller ring Eirik

Påmelding: Kommer

Hvis man ønsker å fortsette å seile etter å ha prøvd, så gjør man selv innmeldingen via NIF sin innmeldingside, se info her: https://hjs.no/bli-medlem/

Alle barn og en av av de foresatte må være medlem av HjS. Om man ikke er medlem, så blir man automatisk meldt inn. Medlemsavgiften er for øvrig inkludert for de som ikke er medlem fra før, så det er ingen ekstra kostnader en oppsatt pris.

Informasjon

Hjellestad Seilforening starter jevnlig opp seilkurs for barn og unge hvor vi ønsker å tilby barn  muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole. Hos oss er seiling like populært blant jenter og gutter. For tiden har seilforeningen vår ca 30 aktive jolleseilere.

Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Det vil være et krav at foreldre er til stede under hele treningen når vi starter opp på sjøen. Dette med hensyn på barnas trygghet. De fleste synes dette er både kjekt og sosialt. Om foreldre har mulighet for å stille med følgebåt er det flott, men dette er ikke et krav. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

Hjellestad Seilforening har to jolleklasser som vi jobber med.

Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 6 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

 

Laser/RS Feva er større joller som videregående seilere seiler i. Vi tilbyr ikke nybegynnerkurs i denne jolleklassen. Har man litt seilerfaring fra før og ønsker å seile laser, så ta gjerne kontakt.

Her finner man mer informasjon til nybegynnere

[/tab]
[tab]En liten video fra en seilkonkurranse. Barn som seiler aktivt vil etterhvert utvikle en stor grad av mestring og blir selvstendig som bare det.. Seiling gir læring for livet.
[/tab]
[/tabs]