Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 16/04/2021

Scroll to top

Top

Seilskole 2014

Seilskole 2014

Som vanlig blir det Seilskole i HjS også dette året. Mens vi venter på vårluften, blir det teoriundervisning de tre første ukene. Gruppen for viderekommende starter mandag 31. mars. Nybegynnergruppen har første teoridag tirsdag 1.april. På grunn av at vi ikke kan ha alle gruppene samtidig, må vi fordele oss på både mandager og tirsdager de tre første ukene. Når vi starter på sjøen, 28. april, er det fortsatt mandag som er treningsdagen i HjS.

Treningsdager 2014

Mars April  Mai Juni August September
31 Teori 1 Teori  5 2 18 1
7 Teori 12 16 25 8
22 Teori 19 15
28 26 22
28 (KlubbMest.)

Påmelding under teksten.

Hjellestad Seilforening ønsker å tilby seiltrening til barn og gi dem muligheten til å beherske elementene. Vi har de siste årene hatt en svært aktiv jollegruppe, med deltakelse i alt fra klubb til verdensmesterskap.

Vi ønsker å tilby barn i alderen fra 7 år muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole.

Hver vår starter HjS opp nye kurs for barn og ungdom med aktiviteter på Hjellestadnaustet.

Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Vi er ved og på sjøen og ikke alle barn føler seg like trygg her som på land, og det er vår jobb å gi dem tryggheten. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

Aldersgrense på Seilskolen er satt fra 2. klasse og oppover, og barna være svømmedyktige.

Hjellestad Seilforening har to klasser som vi aktivt jobber med.

Optimistjollen, en  båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles til man er 15 år.

 

Zoom8, er en nyere entype jolle som har vært raskt voksende i Europa. Den er enkel å håndtere og kan seiles til man er 18 år. Dette er en fin jolle for de som er litt eldre når de starter eller som tidlig vokser «ut» av Optimistjollen.

 

Informasjon om seiler

 

Kontaktinformasjon foresatte

 

Verifisering