Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 04/03/2021

Scroll to top

Top

Seilskolen 2012

Seilskolen 2012

Hver vår starter HjS opp nye kurs for barn og ungdom med aktiviteter på Hjellestadnaustet.

Seilforeningens jolleutvalg har som oppgave å tilby seiltrening til barn og gi dem muligheten til å beherske elementene. Vi har de siste årene hatt en svært aktiv jollegruppe, med deltakelse i alt fra klubb til verdensmesterskap.

Vi ønsker å tilby barn i alderen fra 8 år muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være skipper i egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole

Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Vi er ved og på sjøen og ikke alle barn føler seg like trygg her som på land. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.


Aldersgrense på Seilskolen er fra 2. klasse og oppover, og barna må være svømmedyktige.


Hjellestad Seilforening har to aktive jolleklasser;

Optimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles til man er 15 år.

Zoom8, er en nyere entype jolle som er raskt voksende i Europa. Den er enkel å håndtere og kan seiles til man er 18 år.

 

Oppstart Seilskole:


Teorikurs: tirsdag 16. april og mandag 23. april

Oppstart på sjøen: mandag 30. april

Vi vil også ha trening to helger i forbindelse med oppstart på sjøen.  Datoer blir orientert om ved oppstart.

Man trenger ikke egen jolle på nybegynnerkurset da treningsavgiften inngår bruk av opplæringsjoller til deltakerne.

Foreldre må være med på første teorikveld da det vil komme en del informasjon angående kurset. Det vil være et krav at foreldre er til stede under hele treningen når vi starter opp på sjøen. 

Hver tirsdag er det treningsregatta på Mynteviken som Hjellestad Seilforening arrangerer og hvor seilskole deltakerne kan delta om de ønsker det. Om foreldre har mulighet for å stille med følgebåt er det flott, men dette er ikke et krav.

 

Spørsmål kan rettes til;

Ole-Johnny Sande Hella, 930 28 058 eller seilskole@hjs.no

Vi vil ta inn nye seilere så lenge vi har plass.