Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | mars 26, 2020

Scroll to top

Top

Om Seilskolen


 • AktivitetsukeHjellestad Seilforening holder til på Hjellestad med en flott skjærgård rett utenfor.

  Seilskolen på Hjellestad arrangerer hvert år flere kurs i seiling for barn og unge. Gjennom seilskolen får barn et første møte med seilsporten.

  Seilskolens aktiviteter starter vanligvis opp etter påske og varer til september.

  Vi ønsker å tilby barn og ungdom i alderen fra 8 år og oppover muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

  Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Vi er ved og på sjøen og ikke alle barn føler seg like trygg i starten. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

  Vi anbefaler at barna er blitt ca 8 år når de begynner å seile.

  Aldersgrupper for kursene:

  • 8 – 10 år er den vanlige aldersgruppen vi har på nybegynnerkursene. Seiljollen Optimist brukes.
  • 10 – 12 år. Barn i denne aldersgruppen er gjerne barn som har et sterkt ønske om å begynne å seile. Progresjonen går ofte raskt.

  Barna må være svømmedyktige.

  Kurset som går hele sesongen koster rundt kr. 1500,-. Dette inkluderer teori/seiltrening ca 17 ganger (ca 2 timer hver gang) i perioden april-september, med unntak av skoleferien og helligdager. Bruk av opplærings joller inngår.

  Hjellestad Seilforening har to jolleklasser som vi jobber med.

  Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 8 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

   

  Laser er en jolle for videregående seilere.

  Kontaktperson: Thomas de Lange Wenneck – 91610099 – seilskole@hjs.no

 • Vi bruker SailRaceSystem til påmeldinger

  Alle barn og en av av de foresatte må være medlem av HjS. Om man ikke er medlem, så blir man automatisk meldt inn. Medlemsavgiften er for øvrig inkludert for de som ikke er medlem fra før, så det er ingen ekstra kostnader en oppsatt pris.

  Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no