Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | 17/01/2021

Scroll to top

Top

Seilskole for barn – 2017

Seilskole for barn – 2017

 • Vi har tar imot nybegynnere på mandager, tirsdager og torsdager fram mot sommeren:
  Meld dere på via påmeldingsskjema eller send e-post til seilskole@hjs.no. Man kan begynne når som helst. Nybegynnerne vil få en rolig start og innføring. Send e-post om man har noen spørsmål rundt oppstart.

  Praktisk:
  – Pris: kr 1500.-
  – Tidspunkt: 18:00 – 20:00
  – Aldersgruppe: 8 – 12 år (eldre barn? Les mer på joller lengre ned)
  – Barna må være svømmedyktige
  – Kurset går en gang i uken (utenom ferier/helligdager), fram til slutten av september
  – Foreldre må være med når vi er på sjøen.
  – Lån av skolejolle inngår.
  – Sted: Hjellestadnaustet, ved Hjellestad kai
  – Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no

  Hjellestad Seilforening starter jevnlig opp seilkurs for barn og unge hvor vi ønsker å tilby barn og ungdom i alderen fra 8 år og oppover muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

  Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole. Hos oss er seiling like populært blant jenter og gutter. For tiden har seilforeningen vår ca 30 aktive jolleseilere.

  Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Det vil være et krav at foreldre er til stede under hele treningen når vi starter opp på sjøen. Dette med hensyn på barnas trygghet. Om foreldre har mulighet for å stille med følgebåt er det flott, men dette er ikke et krav. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt. De fleste foreldre trives med dette, da man får anledning til å følge barna, ta en kaffe og hyggelig prat med andre når man er i følgebåten.

  For de som vil fortsette etter endt kurs, er dette mulig. Vi tilbyr trening gjennom vinteren, der vi for tiden har gratis tilgang til svømmebasseng en gang i uken.

  Oppstart av grupper vil være basert på et minimumsantall og trenerkapasitet.

  Hjellestad Seilforening har tre jolleklasser som vi jobber med.

  Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 8 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

   

  Zoom8, Zoom8 er en jolle som passer for litt eldre barn. De er relativt enkel å håndtere og kan seiles av barn/ungdommer i alderen 12 – 18 år. Zoom8 kan fungere godt som en nybegynnerbåt for litt større barn i alderen 13-15 år. Vi kan tilby individuell innføring/kurs over en kortere periode. Ta kontakt om dette er interessant.

   

  Laser. Laser er en større jolle, for aktive seilere fra 14 år og oppover. De som seiler laser kommer som oftest fra en annen seilklasse. Vi tilbyr ikke kurs i laser, men om man kan seile og ønsker å prøve laser, så ta gjerne kontakt.


 • Informasjon om nybegynner

   

  Informasjon foresatt