Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | juni 27, 2017

Scroll to top

Top

Seilskolen 2016 – kurs for barn etter skoleferien – august

Seilskolen 2016 – kurs for barn etter skoleferien – august

 • Etter skolestart tar vi imot nybegynnere:

  Oppstartsdager:
  – Torsdag 18 og 24 august
  – Mandag 22 og 29 august
  – Tirsdag 23 og 30 august

  Praktisk:
  – Pris: kr 800.-
  – Tidspunkt: 18:00 – 20:00
  – Aldersgruppe: 8 – 12 år
  – Barna må være svømmedyktige
  – Kurset går en gang hver uke, fram til slutten av september
  – Foreldre må være med når vi er på sjøen.
  – Spørsmål kan sendes til seilskole@hjs.no

  Hjellestad Seilforening starter jevnlig opp seilkurs for barn og unge hvor vi ønsker å tilby barn og ungdom i alderen fra 8 år og oppover muligheten til å lære å seile. Gi dem følelsen av å mestre, kjenne følelsen av å være sin egen styrmann i sin egen båt, kjenne vinden ta tak i seilet og føre seg av gårde, gjennomføre sitt første slag, en jibb eller snu båten etter en kullseiling. For det hører også med når man er jolleseiler. Ingen vits å pynte på det. Gleden er der uansett når man kommer på land og kan dele opplevelsene med de andre, kjenne på følelsen av at ”Jeg fikk det til”.  Jeg vil ut igjen, kjenne at en allerede gleder seg til neste gang.

  Vi ønsker at flere skal få lov å bli kjent med sjøen og seilsporten. Dette legger vi til rette for gjennom vår Seilskole. Hos oss er seiling like populært blant jenter og gutter. For tiden av seilforeningen vår ca 30 aktive jolleseilere.

  Seiling og seiltrening krever noe mer oppfølging og tilstedeværelse fra foreldre enn for eksempel hall eller bane basert idrett. Det vil være et krav at foreldre er til stede under hele treningen når vi starter opp på sjøen. Dette med hensyn på barnas trygghet. Om foreldre har mulighet for å stille med følgebåt er det flott, men dette er ikke et krav. I tillegg trenger man hjelp til å få båter rigget og sjøsatt.

  Hjellestad Seilforening har to jolleklasser som vi jobber med.

  Optimist_sketchOptimistjollen, en båt med flat baug som rigges med ett enkelt spriseil. Dette er verdens største jolleklasse med over 150.000 registrerte båter. Jollen kan seiles av barn i alderen 8 – 15 år. På nybegynnerkurset vil det være denne seiljollen vi bruker.

   

  Zoom8, Zoom8 er en jolle som passer for litt eldre barn. De er relativt enkel å håndtere og kan seiles av barn/ungdommer i alderen 12 – 18 år.


 • Informasjon om nybegynner

   

  Kontaktinformasjon foresatte

   

  Påmelding