Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | september 28, 2020

Scroll to top

Top

2 NM vinnere fra Hjellestad

Norgesmestre 2011 Zoom8 og Optimist jente

Norgesmestre 2011 Zoom8 og Optimist jenteHjellestad seilforening viste seg  frem i toppen under NM i Moss. Flere seilere gjorde en flott innsats som resulterte i to NM gull til Hjellestad. Disse gikk til Amalie Hjellestad Hella og Jens Henrik Johnsen. Amalie vant i Optimist jente og Jens i Zoom8. NM har pågått i Moss fra  24.-26. juni.

Amalie har gjennom hele mesterskapet holdt seg jevnt i toppen, med unntak av to dårlige seilaser som hun til slutt kunne stryke, og sto til slutt igjen med bare første og andre plasser som ga totalt 10 poeng etter to stryk og dermed en overlegen seier foran sølvmedaljevinneren som hadde 41 poeng som tellende.

Amalie mottok også Kronprinsens pokal som i år var satt opp i Optimist jenteklasse.

Celine Clausen også fra Hjellestad seilforening, kom på 4. plass, to fattige poeng bak pallplassering. Celine seilte også svært jevnt hele helgen. I Optimist gutteklassen ble Viktor Grytdal nr. 11 og Åsmund Thorbjørnsen nr. 30. 

Jens Henrik Johnsen tok gullet i år som i fjor i Zoom8 etter noen intense dager på fjorden med drakamp i toppen. Lene Hjellstad ble nr. 6,  Vilde Smievoll nr 9 og Thor Erling Thorbjørnsen fikk en 23. plass. 

I Laser Radial seilte Gotfred Andenes seg inn på en 10. plass, mens Amalie Grytdal i Europajolle  endte på en 13. plass.

Forholdene var ikke helt enkle i Moss da det var lite og litt varierende vind. Fredag startet det hele med regn, men både lørdag og søndag var det flott vær med sol.