Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | mai 28, 2020

Scroll to top

Top

Norges Cup unnagjort i Bergen

Optimister på vei mot første sløremerke

Det ble en tøff helg for seilerne fra Hjellestad som denne helgen skulle konkurrere på hjemmebane og vise resten av landet hvem som behersket bergensværet og baneforholdene best.

Optimist

Optimister på vei mot første sløremerke

For de eldste optimistene ble nok ikke det helt innfridd, men med hederlig innsats endte Amalie Hjellestad Hella på 14., Victor Grytdal på 19. og Celine Clausen 43, sistnevnte desverre med en Black flag i siste seilas.

Av våre yngre seilere ble det noen tøffe tak og det ble nok mer en god erfaring enn resultatmessig gevinst denne helgen. Åsmund Storheim Thorbjørnsen endte opp med en 78. plass med 5 gjennomførte seilaser, mens det for Andreas Hjellestad Hella ble 2 fullførte lørdag og ingen søndag.

For våre aller yngste, Ann Kristin Helland og Kristine Hjellestad, ble det ingen startende seilaser verken lørdag eller søndag. Begge seilerne var ute og fikk prøvd seg, men styrken strakk ikke til når vinden beveget seg over 10 m/s, og de måtte trekke i land.

Zoom8

Tett rundt sløremerke ved runding

For zoom8 seilerne ble det bedre og de matchet de gode resultatene fr ade første NCene. Zoomene hadde bane ytterst i Fanafjorden og med den sørvestre vinden som kom utpå dagen på lørdag og som startet søndag skulle det bli nok vind og og bølger å prøve seg mot.

Både Jens Henrik Johnsen og Lene Hjellestad hadde gode resultater fra tidligere og hadde litt å forsvare. Dette klarte de bra ved å ende på henholdsvis 2. og 3. plass, Jens bare slått med et fattig poeng av Victoria Heiås fra Bundefjorden. Vilde Smievoll seilte ganske jevnt o gendte på 10. plass med Vegard Smievoll på 18., Andreas Helland på 23. plass og Thor Erling Thorbjørnsen på 27. plass.

Europa

IAmalie Grytdal i godt driv ned mot sløremerke Europa klassen som kanskje hadde tøffeste forholdene denne helgen ute i Korsfjorden, stillte Amalie Grytdal til start som eneste seiler fra Hjellestad i denne klassen. Etter mye hard jobbing og jevn seiling endte Amalie på 31. plass.

Totalt sett var det en stri tørn for alle, og om det for noen ble mer ausing enn forventet med mange slitne seilere så var alle like blid.

Godt gjennomført!

Related Images: