Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | juni 4, 2020

Scroll to top

Top

Debutant overrasket i Optimist A under NC1

01052011092

01052011092Horten Seilforening inviterte denne helgen til første NC. Forholdene var svært varierende og til dels vanskelig med mye strøm, vindskift og svak vind. Overraskelsen var dermed ikke mindre når man etter første dag kunne lese at første års Optimist A seiler,  Andreas Hjellestad Hella, lå på en samlet tredje plass med serien 12, 10 og 6. Forventningspresset føltes nok noe stort på Andreas dagen etter, og han åpnet med en 56. plass. Imidlertid så det ut til at han hentet seg inn igjen og seilte inn til en niende og 11. plass på de to siste seilasene. Dermed ble det en kjempestart for Andreas i Horten hvor han til slutt endte på en solid andre plass, bak Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden og 11 poeng foran tredjeplassen Vår Osborg fra Nesodden. Med mål om å ha i ihvertfall 10 bak seg på resultatlisten ble dette infridd med gode marginer.

Amalie Hjellestad Hella endte på 6. plass bak Thomas Nicolaysen fra Ran. Dette er gode utgangspunkt for de kommende NCene 14. mai på Nesodden (Steilene) og 28. mai i Bergen. Øvrige seilere fra Hjellestad i Optimist A var Viktor Grytdal (26), Celine Clausen (32) og Åsmund Storheim Thorbjørnsen (71).

I Optimist B seilte Kristine Hjellestad sin første Norges Cup. Lørdag ble en tøff start før hun søndag kunne skilte med en tredje, andre og syvende plass. Totalt endte Kristine på en flott niende plass.

Related Images: