Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | mai 31, 2020

Scroll to top

Top

EM i lagseiling Lago de Ledro

Denne uken er Gotfred Andenes i Italia for å seile lag-EM sammen med 4 andre seilere fra Norge, der minst 2 to skal være av samme kjønn. Norge stiller med Gotfred, Henrik Begby, Christopher Small, Karianne Hammarstrøm og Ragna Melbye Eide.

Her kan du lese rapport fra Lago de Ledro av trener for landslaget, Bård Birkeland, og resultatene finner du på IODAs hjemmesider.

 

Rapport 1 – Lago de Ledro

«Ja, da har vi kommet fram til dag 2 med seiling her i Italia. Turen har gått riktig fint til nå og stemningen er på topp.

Noen utfordringer har vi hatt og den første var å finne fram. Vi landet på Bergamo ca. kl. 23:30 og var klar til å kjøre i retning Lago de Ledro klokken 00:30 på natten. Kartet var vel og bra, men hjalp lite når vi bommet på første påkjørsel til motorveien. Bedre ble det ikke da den første kartleseren la seg til å sove og da den 2. kartleseren tok fram leiebilkontrakten og prøvde å finne veien var det på tide å skjerpe sansene.

Vi kom fram ca. 03:30 og satt i gang med å vekke hotelleieren. Deretter har det meste gått på skinner.

 

Tirsdag

Vi sov så lenge som mulig på tirsdagen, men måtte rekke frokosten før den sluttet kl. 10:00. Deretter gikk turen til seilforeningen for å oppdatere oss på hva som skjer og når ting skjer fremover. Vi fikk en treningstur på 2 timer som var den tildelte tiden til hver nasjon. Vi brukte tiden til slagtrening, slagdueller, slørefellen og å kjøre noen matcher 2 og 2. Deretter var det dommermøte klokken 17:00. Åpning kl. 18:00 og middag kl. 19:00. Deretter gjennomgang av seilingsbestemmelsene som er var ganske omfattende og så i seng ca. kl. 21:00.

 

Onsdag

Frokost kl. 08:00

Skipper møte kl. 09:00 og regatta kl. 10:30

Vi seilte i går 5 matcher de gikk som følger:

 1. Slovenia, vi kom dårlig i gang, men klarte heldigvis å få en båt blant de 3 første på kryssmerke. Deretter jobbet seilerne godt og snudde matchen i vår favør og vant en klar seier.
 2. Polen, klart tap. Vi startet dårlig, ble hengende etter og kom aldri inn i matchen. Diskuterte taktikk etter dette tapet og vi var alle enig i at skulle vi ha en sjanse mot de store nasjonene så måtte vi ha en mye mer aggressiv taktikk. Det nytter ikke å komme på etterskudd fra start av. Vi må også begynne å bremse opp 2 seilere så raskt som mulig.
 3. Tyskland, knepent tap. Vi hadde gjennom hele matchen muligheten for å bremse de to siste tyskerne slik at de fikk de to siste båtene i mål. Det lykkes vi nesten med, men dessverre var vi ikke dyktige nok, men vi hadde i hvert fall sjansen.
 4. Sverige, mesterskapets viktigste match. Her tok vi kommandoen i fra start og førte 1, 2 og 3 på første merke. Dessverre ble vi innhentet på første sløren pga. at vinden fylte inn  bakfra. Matchen var helt åpen nedover lensen, men der tok vi grep, rundet lensemerket i de beste posisjonene og vant klart. Turen vil for alltid være en sportslig suksess.
 5. Tyrkia, klart tap, men vi hadde sjansen til å snu matchen lenge. Dette var nok en nøkkel match med tanke på hvordan vi klarer å kvalifisere oss videre i mesterskapet. Vinden var veldig skiftende og det ble store avstander i feltet.. Noen av seilerne kom godt av sted, fant vinden og lå i gode posisjoner, andre kom dårlig av sted, ble liggende i vindhull og avstandene ble som nevnt store. Vi lå etter på kryssmerke, men jobbet godt på første sløren slik at vi hadde alle muligheter. Vi gjør en taktisk bommert på lensen da vi blir for opptatt av den bakerste tyrkeren og når vår første båt misser med å stoppe den 3 tyrkeren så glipper matchen. Tyrkerne rundet 1, 2 og 3 på lensemerket og matchen var kjørt. Klokken var nå blitt 17:00

 

Etter seiling dro de fleste seilerne tilbake til hotellet og Gotfred og Bård bestemte seg for å løpe rundt Lago de Ledro. De andre seilerne hadde av forskjellige årsaker ikke lyst til å være med. Vi brukte en time rundt og hadde en flott tur. Middag kl. 19:00, deretter en runde minigolf og noen turer i karusellen på stedets minitivoli. Tur til seilforening for å sjekke oppslagstavlen og deretter i seng.

 

Seilerhilsen

Bård Birkeland»

 

Rapport 2 – Lago de Ledro

Vi har da seilt en komplett «round robin». Status så langt er 5 seire og 6 tap. Det tror jeg med 90% sikkerhet gir oss en 6 plass og en plass i gullfinalen.

Rekkefølgen er som følger

 1. Polen
 2. Italia
 3. Storbritannia
 4. Tyrkia
 5. Tyskland
 6. Norge

Vi har samme antall seire som Sverige, Danmark, Croatia, men vi har slått dem alle i innbyrdes oppgjør. Det har med andre ord gått over all forventning. Understreker at dette enda ikke er offisielt.

Vi kan da ikke bli dårligere enn nr. 6 og vi starter alle sammen med blanke ark i morgen. Da skal vi seile en ny round robin mot de lagene som jeg har ramset opp. Det beste med det hele er at Sverige og Danmark ikke kan slå oss, deilig.

Vi har det ellers topp på alle måter og akkurat nå er seilerne opptatt med dommerenes gjennomgang av dagens seiling. Deretter middag kl. 19, kanskje en runde minigolf, noen turer på karusellen og i seng.

Vi snakkes,

Hilsen

Bård