Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | september 25, 2020

Scroll to top

Top

Spiker for Gotfred og sønnavind fra alle kanter

Andre dag i EM i Riva del Garda har vært preget av vanskelig vind med store vindskift. Et skysystem vest for oss og nedkjøling av omliggende områder pga. nattlig regn har ført til at den velkjente sønnavinden på Garda ikke har oppført seg som normalt (selv italienerne fortviler). Standardoppskriften «go for the cliff» har derfor bare stemt i et fåtall tilfeller, og det har vært vanskelig å forstå hvor man skulle gå for å være i toppen på kryssmerket.
 
Til tross for dette har fire av syv norske seilere (Christopher, Ingrid Kathrine, Martin og Gotfred) forbedret personlig beste resultat fra gårsdagen. Karianne åpnet bra med 7. plass i første løp, og Gotfred traff nydelig på et venstreskift etter en god start og ledet fra start til mål i dagens siste race. Gotfred ledet med så mye som 35 sekunder på nærmeste konkurrent på lensemerket, men krysset kun en meter foran nr. to (GER) på babord halser rett før han gikk i mål som førstemann. En skikkelig opptur for Gotfred og for det norske laget!
 
Til tross for at forholdene var vanskelige i dag, var de mer stabile enn gårsdagens vind, noe som førte til at de heller ukjente optimistnasjonene Serbia, Montenegro, Ungarn og Israel som lå i teten i går, i dag ble byttet ut med våre mer velkjente venner fra Italia, Spania, Danmark og Brasil.
 
Svenskene, söta bror, som vi også deler trenerbåt med, hadde en forferdelig dag på vannet. I dagens siste race hadde de én som brøt fordi hun lå så langt bak, nest siste mann i det første guttefeltet og sistemann i det andre…..
 
Ellers er stemningen god og alle de norske seilerne er friske og fine!
 
Trenerhilsen fra Stig Arild

Related Images: