Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hjellestad Seilforening | juni 4, 2020

Scroll to top

Top

EM for 29’er i Gottskär, Sverige

EM for 29’er i Gottskär, Sverige

Imponerende 101 båter stillte til start i årets åpne EM i 29er, og viser at dette er en klasse i kraftig vekst. Mesterskapet var på det vakre stedet Gottskar syd for Gøteborg.

Deltakerne kom fra de fleste land i Europa med store seilerland som Tyskland, Storbritania, Frankrike og Spania samt en stor kontingent fra Skandinavia.  Fire båter i verdenseliten tok den lange turen fra USA, og de gikk helt til topps med både 1. og 2. plass.

Deltakerne var fra 10-12 år til deltakere godt oppe i tredve/førtiårene. Det var en liten tysk gutt på 10-12 år ved roret, og med sin far hengende i trapez. Det er tydelig at 29er er en båt man kan begynne med tidlig, og kan holde på med ganske lenge.
 

Arrangøren «Kaparen» hadde ventet deltakelse av maks 50-60 båter, og ble nok overrasket da deltakelsen ble dobbelt så stor som EM året før. Det var så trangt at det kunne sammenlignes med å arrangere EM på Hjellestadkaien. Arrangøren gjorde en kjempeinnsats, og gjennomførte med stil.
 
Det største sjokket for de ferske 29er seilerne Petter og Anders fra HJS var innsjekking av 101 båter på en dag. Da vi var ferdig rigget ble vi ganske frustrert da vi oppdaget at båtene måtte strippes for alt og skulle veies og omfattende sjekkes. Tilsvarende har vi aldri opplevd. Vi lurte fælt på om vi klarte å sette alt sammen igjen etterpå. Det gikk bra.

De første to dagene ble båtene delt inn i 4 grupper på 2 baner. Det var skiftende og vanskelige forhold hele uken. Etter to dager ble det seilt gull,sølv og bronse finaler. Det var 9 båter med fra Norge. Vi fikk en båt med i sølvfinale, og resten av båtene seilte bronsefinale. Det var et imponerende syn med så mange 29ere på fjorden samtidig. Det er ganske morro når så mange båter kjemper om den gode starten, og ikke minst komme først rundt merkene i stor fart.
 
 Siste kvelden var deltakerne på mesterskapsmiddag med dans og underholdning. Norske 29er foreldre m/familier samlet seg til en hyggelig middag i en av restaurantene i Gottskar.
 
Vi er blitt meget godt mottatt i det norske 29er miljøet ,og det er tydelig at det er det er godt miljø på tvers av nasjonene også. EM uken ble veldig lærerik for seilerne Petter & Anders,  og det ble en fantastisk flott uke for oss alle med jevnt over dagstemperatur på 27 grader.

Tags